Abstract:
Різноманіття неорганічних та органічних сполук у МВ створюють сприятливі умови для життєдіяльності мікроорганізмів, котрі здатні у процесі метаболізму здійснювати біотрансформацію хімічних речовин, тобто існує певний зв’язок між хімічним складом МВ та їх мікробіотою. У бутильованих нативних МВ мікробіота зберігає свою життєдіяльність. Отримані дані удосконалюють та поширюють уяву щодо впливу автохтонної мікробіоти у формуванні біологічної активності МВ та обґрунтовують напрямок подальших досліджень. Наведені вище дані свідчать про доцільність переваги споживання бутильованих МВ населенням, на відміну від водопровідної води, якість інфраструктури якої в Україні досить знижена. Вживання бутильованих МВ буде сприяти підвищенню якості життя людини.