Аспекти безпечності та якості бутильованих та природних мінеральних вод (мікробіологічні дослідження)

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Ніколенко, С. І. uk_UA
dc.contributor.author Гуща, С. Г. uk_UA
dc.contributor.author Коєва, Х. О. ua
dc.contributor.author Тагунова, І. К. ua
dc.contributor.author Заболотна, І. Б. ua
dc.date.accessioned 2023-03-29T11:33:18Z
dc.date.available 2023-03-29T11:33:18Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Аспекти безпечності та якості бутильованих та природних мінеральних вод (мікробіологічні дослідження) / С. І. Ніколенко, С. Г. Гуща, Х. О. Коєва та ін. // Природні лікувальні ресурси - стан, проблеми, перспективи використання : матеріали наук.-практ. конф., 11–12 берез. 2020 р., Одеса. Одеса, 2020. С.11–12. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12350
dc.description.abstract Різноманіття неорганічних та органічних сполук у МВ створюють сприятливі умови для життєдіяльності мікроорганізмів, котрі здатні у процесі метаболізму здійснювати біотрансформацію хімічних речовин, тобто існує певний зв’язок між хімічним складом МВ та їх мікробіотою. У бутильованих нативних МВ мікробіота зберігає свою життєдіяльність. Отримані дані удосконалюють та поширюють уяву щодо впливу автохтонної мікробіоти у формуванні біологічної активності МВ та обґрунтовують напрямок подальших досліджень. Наведені вище дані свідчать про доцільність переваги споживання бутильованих МВ населенням, на відміну від водопровідної води, якість інфраструктури якої в Україні досить знижена. Вживання бутильованих МВ буде сприяти підвищенню якості життя людини. uk_UA
dc.language.iso uk en
dc.subject мінеральні води (МВ) uk_UA
dc.subject мікробіологічні дослідження uk_UA
dc.subject втохтонна мікробіота МВ uk_UA
dc.title Аспекти безпечності та якості бутильованих та природних мінеральних вод (мікробіологічні дослідження) uk_UA
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу