Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Ніколенко, С. І. | uk_UA |
dc.contributor.author | Гуща, С. Г. | uk_UA |
dc.contributor.author | Коєва, Х. О. | ua |
dc.contributor.author | Тагунова, І. К. | ua |
dc.contributor.author | Заболотна, І. Б. | ua |
dc.date.accessioned | 2023-03-29T11:33:18Z | |
dc.date.available | 2023-03-29T11:33:18Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Аспекти безпечності та якості бутильованих та природних мінеральних вод (мікробіологічні дослідження) / С. І. Ніколенко, С. Г. Гуща, Х. О. Коєва та ін. // Природні лікувальні ресурси - стан, проблеми, перспективи використання : матеріали наук.-практ. конф., 11–12 берез. 2020 р., Одеса. Одеса, 2020. С.11–12. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12350 | |
dc.description.abstract | Різноманіття неорганічних та органічних сполук у МВ створюють сприятливі умови для життєдіяльності мікроорганізмів, котрі здатні у процесі метаболізму здійснювати біотрансформацію хімічних речовин, тобто існує певний зв’язок між хімічним складом МВ та їх мікробіотою. У бутильованих нативних МВ мікробіота зберігає свою життєдіяльність. Отримані дані удосконалюють та поширюють уяву щодо впливу автохтонної мікробіоти у формуванні біологічної активності МВ та обґрунтовують напрямок подальших досліджень. Наведені вище дані свідчать про доцільність переваги споживання бутильованих МВ населенням, на відміну від водопровідної води, якість інфраструктури якої в Україні досить знижена. Вживання бутильованих МВ буде сприяти підвищенню якості життя людини. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | мінеральні води (МВ) | uk_UA |
dc.subject | мікробіологічні дослідження | uk_UA |
dc.subject | втохтонна мікробіота МВ | uk_UA |
dc.title | Аспекти безпечності та якості бутильованих та природних мінеральних вод (мікробіологічні дослідження) | uk_UA |
dc.type | Article | en |