dc.contributor.author |
Ніколенко, С. І. |
uk_UA |
dc.contributor.author |
Гуща, С. Г. |
uk_UA |
dc.contributor.author |
Коєва, Х. О. |
ua |
dc.contributor.author |
Тагунова, І. К. |
ua |
dc.contributor.author |
Заболотна, І. Б. |
ua |
dc.date.accessioned |
2023-03-29T11:33:18Z |
|
dc.date.available |
2023-03-29T11:33:18Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.citation |
Аспекти безпечності та якості бутильованих та природних мінеральних вод (мікробіологічні дослідження) / С. І. Ніколенко, С. Г. Гуща, Х. О. Коєва та ін. // Природні лікувальні ресурси - стан, проблеми, перспективи використання : матеріали наук.-практ. конф., 11–12 берез. 2020 р., Одеса. Одеса, 2020. С.11–12. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12350 |
|
dc.description.abstract |
Різноманіття неорганічних та органічних сполук у МВ створюють сприятливі умови для життєдіяльності мікроорганізмів, котрі здатні у процесі метаболізму здійснювати біотрансформацію хімічних речовин, тобто існує певний зв’язок між хімічним складом МВ та їх мікробіотою. У бутильованих нативних МВ мікробіота зберігає свою життєдіяльність. Отримані дані удосконалюють та поширюють уяву щодо впливу автохтонної мікробіоти у формуванні біологічної активності МВ та обґрунтовують напрямок подальших досліджень. Наведені вище дані свідчать про доцільність переваги споживання бутильованих МВ населенням, на відміну від водопровідної води, якість інфраструктури якої в Україні досить знижена. Вживання бутильованих МВ буде сприяти підвищенню якості життя людини. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
мінеральні води (МВ) |
uk_UA |
dc.subject |
мікробіологічні дослідження |
uk_UA |
dc.subject |
втохтонна мікробіота МВ |
uk_UA |
dc.title |
Аспекти безпечності та якості бутильованих та природних мінеральних вод (мікробіологічні дослідження) |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |