Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Коршевнюк, А. О. | ua |
dc.contributor.author | наук. керівник: Вастьянов, Р. С. | ua |
dc.date.accessioned | 2024-11-22T07:13:14Z | |
dc.date.available | 2024-11-22T07:13:14Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Коршевнюк А. О. Аліментарна концепція розвитку хвороби Паркінсона / А. О. Коршевнюк, Р. С. Вастьянов // Сучасні теоретичні та практичні аспекти клінічної медицини для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня [електронне видання] : наук.-практ. конф. з міжнар. участю, присвячена 95-річчю з дня народження Ю. Л. Курака, Одеса, 25–26 квітня 2024 року : тези доп. – Одеса : ОНМедУ, 2024. – С. 25. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/16149 | |
dc.description.abstract | Нещодавно з’явилися докази, що мікробіота кишківника суттєво впливає на функціонування нервової системи. Вісь мікробіота-кишківник-мозок включає ЦНС, нейроендокринну та нейроімунну системи, симпатичну і парасимпатичну частини автономної нервової системи і мікрофлору кишківника. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | хвороба Паркінсона | uk_UA |
dc.subject | аліментарна концепція розвитку | uk_UA |
dc.subject | мікробіота кишківника | uk_UA |
dc.subject | нейродегенеративні захворювання | uk_UA |
dc.title | Аліментарна концепція розвитку хвороби Паркінсона | uk_UA |
dc.type | Article | en |