dc.contributor.author |
Коршевнюк, А. О. |
ua |
dc.contributor.author |
наук. керівник: Вастьянов, Р. С. |
ua |
dc.date.accessioned |
2024-11-22T07:13:14Z |
|
dc.date.available |
2024-11-22T07:13:14Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Коршевнюк А. О. Аліментарна концепція розвитку хвороби Паркінсона / А. О. Коршевнюк, Р. С. Вастьянов // Сучасні теоретичні та практичні аспекти клінічної медицини для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня [електронне видання] : наук.-практ. конф. з міжнар. участю, присвячена 95-річчю з дня народження Ю. Л. Курака, Одеса, 25–26 квітня 2024 року : тези доп. – Одеса : ОНМедУ, 2024. – С. 25. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/16149 |
|
dc.description.abstract |
Нещодавно з’явилися докази, що мікробіота кишківника суттєво впливає на функціонування нервової системи. Вісь мікробіота-кишківник-мозок включає ЦНС, нейроендокринну та нейроімунну системи, симпатичну і парасимпатичну
частини автономної нервової системи і мікрофлору кишківника. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
хвороба Паркінсона |
uk_UA |
dc.subject |
аліментарна концепція розвитку |
uk_UA |
dc.subject |
мікробіота кишківника |
uk_UA |
dc.subject |
нейродегенеративні захворювання |
uk_UA |
dc.title |
Аліментарна концепція розвитку хвороби Паркінсона |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |